Kimyasal Peeling


Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling en fazla leke, iz ve kırışıklık tedavisi için kullanılmaktadır. Deriye soyucu ve cildin derin tabakalarına nüfuz ederek iyileştirici etki gösteren solüsyon sürülerek işlem gerekleştirilir.

Kimyasal peeling, işlemin derinlik seviyesine göre yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflandırılır. Bu sınıflandırma, derinin hangi tabasına kadar soyulma geçekleştirdiğine göre yapılmaktadır. Günümüzde, yüzeysel ve orta derinlikteki uygulamalar daha sık yapılmaktadır.

Kimyasal Peeling

Yüzeysel Peeling uygulama nedenleri

  • Düzensiz kuru cildin düzenlenmesi
  • İnce kırışıklıkların giderilmesi
  • Sivilce tedavisinde
  • Leke tedavisinde

Uygulama sonrasında geçici kızarıklık, pullanma ve soyulma olabilir, ancak günlük yaşamı etkileyecek boyutta değildir. Düzenli uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve ışıltılı bir görünüm kazanır. Tedavi sonrası ve seans aralıklarında mutlaka güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.


Bu web sitesi Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler, kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Bu site reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Sitedeki her bilgiyi ya da sağlık sorunlarını ziyaretçiler mutlaka doktora danışmalıdırlar.

  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • Talatpaşa Blv, Palmiye Apt,
    No:16 D:2, 35220 Alsancak
    Konak/İzmir